В Мінську затримали активістів, що зібралися вшанувати Героїв Небесної сотні

Увечері 22 січня в Мінську біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралися активісти, щоб вшанувати пам'ять загиблого рік тому на Майдані в Києві білоруса Михайла Жизневського

Учасники акції поклали квіти, заспівали гімн "Магутны божа" і гімн України. Після цього співробітники міліції, які знаходилися біля пам'ятники і знімали все на відео, почали затримання учасників акції, передає Еспресо.TV з посиланням на "Белорусский партизан".

Серед затриманих - координатор громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Максим Вінярський, один з лідерів підприємців Олександр Макаєв, режисер Ольга Ніколайчик та інші.

Всього затримано близько 15 осіб. Всіх доставили в РУВС Центрального району Мінська.

Приблизно о 0:30 звільнили 4-х осіб - Ніну Багінський, Дмитра Захаревича, Юрія Дзиги, Валерію Черноморцеву. У РУВС Центрального району залишаються п'ять затриманих. Це Ольга Ніколайчик, Олександр Макаєв, Євген Батура, Максим Вінярський, Микола Колос.

Всі три години учасників акції тримали обличчям до стіни, відзначає білоруське видання.

Звільнені активісти попросили представників посольства України звернути увагу на те, що в автобусі в напрямку РУВС представники силових структур Білорусі дуже грубо, в образливій формі висловлювалися про Україну та українців.

Суд над затриманими відбудеться 23 січня в Центральному районі.