В Україні ліквідують Державну виконавчу та реєстраційну служби

Державна виконавча служба та Державна реєстраційна служба найближчим часом будуть ліквідовані

Про це повідомила на брифінгу перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Урядовий портал.

"Ми передаємо повноваження по реалізації державної політики у сфері примусового виконання рішень та у сфері державної реєстрації Міністерству юстиції", - повідомила Наталія Севостьянова. 
Вона охарактеризувала це як проміжний етап реформ.

"Виконання рішень судів буде здійснюватися за змішаною системою: окрім державних виконавців, ми будемо мати приватну виконавчу службу", - додала чиновниця.

Щодо реформування реєстраційної служби, то ці функції поступово передаватимуться до органів місцевого самоврядування "разом з усіма коштами, передбаченими на реалізацію даних функцій, так і з відповідальністю".

«Ми не можемо це зробити одразу, щоб процес не зупинився. Ми вважаємо, що нам необхідно реалізувати цей проект поступово, вибрати декілька областей, та запустити пілотні проекти», - повідомила Севостьянова.

Перший заступник міністра повідомила, що допомагають проводити відповідну реорганізацію грузинські експерти, які мають досвід успішної реформ реєстраційної та виконавчої служб Грузії.