Атака на Маріуполь кваліфікована як теракт, - Генпрокуратура

За фактом обстрілів Маріуполя 24 січня прокуратура Донецької області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 258 Кримінального кодексу України - "терористичний акт"

Про це повідомили у Генпрокуратурі, передає Еспресо.TV

"На теперішній час відомо, що бойовики терористичної організації "ДНР" нанесли вогневий удар з новоазовського напряму, тобто з непідконтрольної українській владі території, по жилим кварталам м. Маріуполя, достеменно знаючи, що у цих кварталах не розміщені українські військові", - зазначили в ГПУ.

"Таким чином, бойовики цілеспрямовано використали зброю знищення проти мирного населення міста Маріуполя", - підкреслили у прокуратурі.

Відомо, що снаряди потрапили по приватним будівлям, автівкам, міському ринку, подвір’ях багатоповерхівок.

На даний час проводиться огляд місця події, вилучаються речові докази.  Точна кількість загиблих та постраждалих встановлюється.

Нагадаємо, о 09.25 бойовики незаконних збройних формувань здійснили черговий терористичний акт — з реактивних систем залпового вогню “Град” вони обстріляли східну околицю Маріуполя.

О 13.30 Мікрорайон "Східний" у Маріуполі знову був обстріляний з "Градів".

За уточненими даними, на 13.00 за фактом масованого обстрілу бойовиками з установок "Град" житлових районів Маріуполя загинуло 15 і поранено 76 мирних жителів, загинув один, поранено двоє бійців Національної гвардії України. Пізніше кількість загиблих і поранених збільшилась. Станом на 14:15 у результаті ранкового обстрілу бойовиками території житлового мікрорайону "Східний" загинули 16 мирних жителів, а ще 83 - отримали поранення.

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за загибель мирних жителів в Маріуполі лежить безпосередньо на російському президенті Путіну.