Москаль: Станиця й Щастя вночі пережили пекло

Таких інтенсивних обстрілів, як за минулу ніч, міста й села Луганщини не відчували з початку бойових дій

Про це повідомив губернатор Луганської області Геннадій Москаль, передає Еспресо.TV.

"Особливо складна, навіть критична ситуація зараз у Станиці Луганській. Обстріли з артилерії, мінометів та "Градів" не припинялися цілу ніч, були лише невеликі (на 20 – 30 хвилин) перерви. Виставлені на пагорбі за Сіверським Донцем (контрольована бойовиками територія) установки "Град" та гармати, які стріляють по житлових кварталах прямою наводкою, видно неозброєним оком. В селищі десятки пошкоджених та зруйнованих будинків, деякі палають досі. Рятувальник виїхати й гасити пожежі не можуть через постійні бойові дії. В Станиці немає ні світла, ні газу, ні води, ні тепла. Критична ситуація в мікрорайоні Кондрашівка, який обстрілюється особливо інтенсивно. Місцеві мешканці, що залишилися тут, виїхати в безпечну місцевість не мають можливості. Наслідки нічних обстрілів (кількість зруйнованого житла, постраждалі серед мирних мешканців) встановити поки неможливо",- повідомив він. 

За словами губернатора Луганщини, інтенсивних обстрілів протягом ночі зазнало також м.Щастя, останній відбувся сьогодні о 6.45.

"Стріляли з "Градів" та артилерії бойовики з боку окупованої ЛНР с.Весела Гора. На трьох вулицях у центральній частині зруйновані та пошкоджені житлові будинки, під уламками одного з них (по вул. Радянській) загинула господарка – 58-річна жінка. Теплоелектростанція не постраждала, однак півміста знеструмлене через обриви ліній електропередач. Снарядами розбитий центральний колектор, тому значна  частина Щастя залишилася без центрального тепла. Ремонтні бригади зараз з’ясовують масштаби руйнувань і можливість якнайшвидшого відновлення світла й тепла. Зараз у Щасті – 9 градусів морозу", - повідомив Москаль.

"Мешканці Станиці й Щастя пережили за вчорашній день та минулу ніч справжнє пекло. Зруйновані будинки, розбита інфраструктура, відсутність тепла, світла, води, загиблі люди – усе це наслідки "русского міра", який Росія через найманців та своїми регулярними військами несе сусідам за те, що вони хочуть жити в нормальній незалежній країні", - вважає голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Нагадаємо, як повідомили у прес-центрі АТО, терористи 27 разів обстріляли позиції сил АТО та населені пункти.