Порошенко: Терористи в односторонньому порядку вийшли з Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко висловлює стурбованість заявою терористів про їхній односторонній вихід з мінських домовленостей

Про це він заявив під час засідання Ради нацбезпеки і оборони, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Нас турбує заява про односторонній вихід терористів з мінських угод, які визнані всім світом - позиції щодо імплементації мирного плану і деескалації конфлікту, перекриття кордонів, звільнення незаконно утримуваних осіб, відведення важкої артилерії і припинення вогню", - сказав глава держави.

Порошенко підкреслив, що саме ватажки терористичних угруповань "за лічені години до жахливої трагедії в Маріуполі оголосили публічно про початок наступу на Маріуполь, ось як вони розуміють наступ".

У той же час, відзначив президент, потужна відсіч Збройних Сил України дозволяють говорити "про надійність захисту України".

Порошенко також заявив про необхідність надалі дотримуватися мінських домовленостей для врегулювання ситуації на сході країни.

"Тільки твердо базуючись на мінських домовленостях, у тому числі за визначенням лінії зіткнення, а не так, як було написано в листі президента Росії - станом на фактичний час. Ми не дамо підірвати мінські домовленості. Все повинно базуватися виключно на них. І зараз ми повинні забезпечити неухильне і повномасштабне їх виконання, у тому числі через механізм тристоронньої контактної групи ", - заявив він.