"Ляпіс Трубєцкой" попросив політичного притулку в Україні

Сергій Міхалок, екс-лідер музичного гурту "Ляпіс Трубєцкой", а нині фронтмен групи "Bruttо", попросив право на постійне проживання в Україні

Такий самий запит направив продюсер "Brutto" Антон Азізбекян, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "УНІАН".

Вони звернулися до міністра культури України, віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка за сприянням в отриманні документів. Кириленко, у свою чергу, відправив листа міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову з проханням якомога швидше надати їм право на постійне проживання.

Міхалок пояснив, що підтримка групою "Ляпіс Трубєцкой" революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер "Brutto" і його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

Сергій Міхалок з музикантами "Ляпіса Трубєцкого" активно підтримував масові виступи проти Віктора Януковича в Україні взимку 2013-2014 років. Пісня "Ляпіса" "Воїни світла" фактично стала гімном Майдану.

У Білорусі "Ляпіс Трубєцкой" фактично опинився під забороною в 2011 році, після того як музиканти різко засудили розгін масової опозиційної акції, організованої за підсумками президентських виборів 2010 року.

Наприкінці листопада "Brutto" оголосила про скасування концерту в Самарі.

"Останнім часом ми бачимо нові форми зриву концертів неугодних музикантів. Провладні активісти пишуть від імені громадськості доноси і кляузи, погрожують організаторам і концертним майданчикам, організовують мітинги", - писав Антон Азізбекян у зв'язку зі скасуванням концерту.