Через "мовчання Пушиліна" у Дебальцевому замерзають люди без світла й опалення

У прифронтовому місті Дебальцеве вже восьмий день немає електрики. Не працюють котельні, замерзають школи, лікарні, дитячі садки

Причина техногенної катастрофи пошкодження терористами ЛЕП Миронівка - Дебальцеве, повідомив на своїй сторінці у "Фейсбуку" радник міністра внутрішніх справ, народний депутат України Антон Геращенко, передає Еспресо.TV

"Наступного ж дня після аварії українська сторона направила лист в "ДНР" на ім'я відомого терориста Дениса Пушиліна з пропозицією припинити вогонь, щоб гарантувати безпеку електрикам, які можуть за день відремонтувати ЛЕП і забезпечити знедолених жителів Дебальцевого електроенергією.

Відповіді немає вже восьмий день, хоча листи такі направляються щодня", - повідомив радник Авакова. 

Водночас, за словами Геращенка, представники російського військового командування не заперечують, щоб жителі Дебальцевого отримали електроенергію, і зі свого боку дають гарантії не відкривати вогонь на період ремонтних робіт.

"Водночас терористична організація "ДНР" в особі Пушиліна, Захарченко і Ко, спеціально мовчать уже 7 днів, сприяючи замерзанню жителів Дебальцевого. Вони сподіваються, що жителі Дебальцевого та прилеглих сіл ніколи не дізнаються про те, хто в реальності не дає їм доступу до електрики і проклинатимуть Київську хунту", - написав він і додав, що повна відповідальність за відсутність аварійно-відновлювальних робіт лежить на терористичній організації "ДНР".

"Тому, не грайте вар'ята - погоджуйте план припинення вогню з боку "ДНР" і дайте електрикам зробити свою роботу", - закликав Геращенко терористів.