Чуркін звинуватив ОБСЄ в "неохайності" щодо її заяви про Маріуполь

Постійний представник Російської Федерації в ООН Віталій Чуркін звинуватив спостерігачів ОБСЄ, які зафіксували обстріли Маріуполя терористами, в "неохайності" і неправильному підході

Про це він сказав сьогодні під час екстреного засідання Радбезу ООН у Нью-Йорку після виступу українського представника Юрія Сєргєєва, передає Еспресо.TV.

"Хотів би зробити кілька субстантивних ремарок. Український колега (Юрій Сєргєєв, - Ред.) перегнув палицю, спотворивши позицію РФ. По-перше, ми завжди засуджуємо всі атаки на цивільних осіб та сумуємо за ними. На відміну від Києва, який не засуджує жертви в Донецьку, а засуджує вибірково, в залежності від регіонів", - спробував виправдатися Чуркін.

За його словами, представники Радбезу ООН й український представник, зокрема, "неохайно" "причепилися до заяви лідера ополченців (Олександра Захарченка, - Ред.)". 

"Спостерігачі ОБСЄ вели себе неправильно: під'їхала група на чолі з американцем, не розібравшись, зробила відразу заяву. Це говорить про неохайність", - сказав Чуркін.

Нагадаємо, 24 січня сепаратисти обстріляли Маріуполь, у результаті чого загинуло понад 30 мирних жителів. У своєму звіті моніторингова місія ОБСЄ зазначила, що Маріуполь обстріляли сепаратисти.