Ціни на нафту продовжують падати через новини з Саудівської Аравії

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися в ході торгів понеділка на рішенні нового короля Саудівської Аравії Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда зберегти видобуток "чорного золота" на колишньому рівні

Про це свідчать дані торгів, передає ПРАЙМ.

Станом на 6.07 за Києвом вартість березневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,95% - до $ 48,33 за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на легку нафту марки WTI знижувалася на 1,13% - до $ 45,08 за барель.

Найбільша країна-виробник ОПЕК Саудівська Аравія розділяє стратегію організації підтримувати видобуток нафти на тлі падіння світових цін на нафту, щоб таким чином зберегти свою частку на ринку. Більш маленькі країни-виробники, такі як Венесуела, навпаки, закликають організацію вжити заходів і утримати вартість "чорного золота".

Нагадаємо, шостий саудівський король Абдалла помер минулого тижня на 91-му році життя. Трон зайняв його брат Салман, за словами якого, країна буде далі дотримуватися політики, яку вів його попередник. На цьому тлі світові ціни на нафту збільшилися, проте пізніше відновили падіння на побоюваннях інвесторів глобального надлишку чорного золота на ринку.