Ціни на відпочинок за кордоном для росіян зростуть до 80%

Вартість відпочинку за кордоном для росіян може подорожчати на 80% в порівнянні з цінами минулого року, а від деяких екзотичних напрямків туроператори взагалі можуть відмовитися через їх збитковість

За даними Асоціації туроператорів Росії (АТОР), збільшилася вартість турів по таким популярним у росіян напрямами, як Єгипет (зараз ціна туру туди становить близько 30 тис. рублів (проти торішніх 15 тис. руб.), Таїланд (50 тис. руб.), Балі (90 тис. руб.), і Греція (35 тис. руб.), пише "Коммерсант".

За словами виконавчого директора АТОР Майї Ломідзе, до червня ціни на турпоїздки за кордон можуть збільшитися ще на третину. Основна причина злету цін на закордонні тури - в падінні рубля по відношенню до долара і євро.

У зв'язку із зростанням цін зараз падіння попиту на літні путівки, за словами Ломідзе, становить 50%. За прогнозами гендиректора туроператора «Музенідіс Тревел» Олександра Цандекіді, за підсумками літнього сезону спад попиту на зарубіжні турпоїздки може досягти 30-40%.

За даними АТОР на кінець 2014 року, найпопулярнішими напрямками відпочинку серед росіян залишаються Туреччина та Єгипет. Готельєри цих країн знижували ціни для російських туристів в грудні і не піднімали вартість розміщення на пікові дати наприкінці року. У 2014 році з липня по вересень розорилися відразу кілька великих туроператорів - «Ланта-тур вояж», «Лабіринт», «Роза вітрів. Мир »,« Нева »та ряд інших. В результаті постраждали десятки тисяч туристів. Причиною кризи в туристичній галузі, крім курсу рубля, стала рекомендація не виїжджати за кордон для російських силовиків.