Докази трагедії у Маріуполі підтвердять російську агресію проти України, - посол США

Докази щодо теракту у Маріуполі, надані українською стороною іноземним дипломатам, дадуть можливість продемонструвати світові чітку картину російської агресії проти України

Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передає Еспресо.TV

"Нам презентували досьє щодо інформації, яку український уряд зібрав щодо походження трагедії, що сталася у Маріуполі у суботу. Ми з нетерпінням чекаємо, щоб дати оцінку цим фактам, і, поєднавши їх із заявою ОБСЄ, ми отримаємо чітку картину для міжнародної спільноти щодо триваючої агресії, яку проводить Росія", - сказав він, зазначивши, що росіяни тренують бойовиків, поставлять зброю і солдатів на Донбас.

На запитання журналіста щодо можливості визнання так званих "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, дипломат зауважив, що "ці питання повинна вирішувати українська влада, але важливим є те, щоб уся міжнародна спільнота дала чітко зрозуміти російському уряду, що така інтервенція у внутрішні справи сусіда є неприпустимою".

Крім того, Джеффрі Пайєтт наголосив, що США підтримуватимуть Україну у її намаганнях захистити свій суверенітет та територію.

Нагадаємо, що 24 січня сепаратисти обстріляли Маріуполь, у результаті чого загинуло понад 30 мирних жителів.

Читайте також: Навіщо терористи "катують" Маріуполь