Скандальна екс-директорка Дніпропетровської ОДТРК пофантазувала про "жахи братовбивчої війни" на російському ТБ

Колишня генеральний директор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), екс-кандидатка в депутати від Радикальної партії Ляшка, депутат Дніпропетровської облради Вікторія Шилова розповіла жахи "братовбивчої війни" на Донбасі на російському телеканалі "Россия 1"

Програма вийшла також на міжнародному телеканалі "РТР-Планета", передає Еспресо.TV із посиланням на "Телекритику".

У ток-шоу "Воскресный вечер" Вікторію Шилову представили як лідера руху "Антивойна" в Україні.

Шоу "Воскресный вечер" веде скандально відомий російський телеведучий Володимир Соловйов, якому заборонено в'їзд в Україну. У розмові взяли участь також так званий міністр закордонних справ "ДНР" Олександр Кофман, голова комітету Держдуми з освіти В'ячеслав Ніконов, голова партії "Справедливая Россия" Сергій Миронов та інші спікери.

Вікторія Шилова розповіла про те, що в українських добровольчих батальйонах начебто багато іноземних найманців, які стріляють по православних храмах, грабують та ґвалтують мирних жителів Донбасу, а українські чоловіки - відмовляються від мобілізації. Зокрема один з таких батальйонів, за її словами, стоїть в Новосвітлівці під Луганськом. 

"Там в одній частині стоїть українська армія, а в другій - батальйон з найманців. Ми їх називаємо третьою силою...Ті, хто починають обстріл без причини, стравлюють сторони. Де стоїть армія - ніяких руйнувань, всі нормально спілкуються, ніяких ґвалтувань. А найманці загнали в церкву людей, поки вони мародерствували"- зазначила вона.

На її думку, війну розпалює український олігархат, який хоче знищити всю країну.

"Навпроти одне одного стоять одні й ті самі люди, одна кров, віра...Головна задача олігархату - перемолоти цей генофонд України, щоб лишилися одні раби, які не зможуть їм протистояти", - зазначила пані Шилова.

Нагадаємо, в 2013 році екс-гендиректор Дніпропетровської ОДТРК Вікторія Шилова на зустрічах з виборцями запевняла, що вона киянка та виступала проти Партії регіонів. Про це свідчить відео, записане під час однієї з зустрічей пані Шилової з потенційними виборцями. 2012 року Шилова балотувалася до парламенту від Радикальної партії, але не потрапила до Верховної Ради.

Вікторія Шилова - діючий депутат Дніпропетровської облради. У березні 2012  року вона була звільнена з посади голови Дніпропетровської обласної ради і виключена з Партії регіонів.Причиною відставки стало розслідування Контрольної комісії, за результатами якої виявилося, що пані Шилова використовувала адміністративний тиск в особистих цілях і також розпалювала міжнаціональну ворожнечу. Так зазначалося, що вона використовувала адміністративний тиск на працівників бюджетної сфери, вимагаючи від керівників Новомосковського району (Дніпропетровська область) збирати на зустрічі з нею у робочий час лікарів, комунальників, викладачів.

У 2006 році Вікторія Шилова також була виключена зі Національної спілки журналістів України за порушення етичних норм журналістики. 2006 року пані Шилова була кандидатом в депутати від Блоку Павла Лазаренка, була 5-м номером списку. Згідно з інформацією на її офіційному сайті, кандидатка народилася у Новомосковську Дніпропетровської області. Має дві вищі освіти - закінчила Дніпропетровський національний університет і Київський національний університет культури і мистецтв, спеціальність - кіно, телемистецство.

У липні 2009 року Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив Вікторію Шилову з посади директора Дніпропетровської ОДТРК. Держкомтелерадіо заявило, що її було звільнено через скарги Дніпропетровської облдержадміністрації. Після цього вона оголосила, що планує стати міністром інформації.