Литва на Радбезі ООН: Поки Росія продовжує йти цим шляхом, для миру в Україні немає шансів

Литва засуджує найрішучішим способом напад на Маріуполь і бомбардування на вихідних на Сході України, в тому числі, руками кремлівських найманців

Про це заявила на засіданні Радбезу ООН представник Литви в цій організації Раймонда Мурмокайте, передає Еспресо.TV

"Литва засуджує найрішучішим способом напад в Маріуполі і висловлює найщиріші співчуття сім’ям тих, хто загинув чи постраждав у ході цих нападів. Найкривавіший конфлікт у Європі з моменту Балканської війни продовжується і зараз", - сказала вона.

"На жаль, те, що ми бачили на вихідних, це ще більше бомбардувань, ще більше руйнувань, більше людських трагедій, які зроблені руками кремлівських найманців, зокрема. Напади, які сталися в Маріуполі, ми їх якнайширше засуджуємо", - наголосила представник Литви і додала, що поки Росія продовжує йти цим шляхом, для миру в Україні немає шансів. 

"Я б хотіла ще раз запитати: як може зграя незаконних бойовиків продовжувати наступати, захоплювати території, продовжувати напади на трьох фронтах проти держави Україна? Як може гурт бойовиків без зовнішніх зв'язків, без бюджетів, без прибутків набирати системи озброєння та бійців? Такі озброєння, як "Гради", "Урагани", "Буратіно"? Як вони можуть оплачувати витрати в чотири мільйони доларів? Як вони можуть говорити про наявність свого військового флоту? Як сотні російських солдатів гинуть в Україні, якщо вони навіть не є там? Як сотні російських матерів отримують "вантаж 200" з конфлікту, в якому Росія нібито не бере участь?", - зауважила Раймонда Мурмокайте. 

Потому вона підкреслила, що, попри все, Росія так і не визнала своєї провини і навіть не засудила публічно дії терористів на Сході України.  

"Незважаючи на беззаконня, які діються бойовиками та зареєстровані в доповідях, Росія жодного разу, навіть у м'якій формі, не засудила тих, хто їх вчинив і постійна позиція Росії щодо того, що вони підтримують війну в Україні", - наголосила постпред Литви в ООН.