Мета теракту в Маріуполі - залякати, дестабілізувати ситуацію, розвалити країну зсередини, - Чалий

Заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий розповів, як відреагував куратор терористів на їхні свідчення щодо причетності Росії до теракту у Маріуполі

Про це він написав на свой сторінці у "Фейсбуці" після спеціального брифінгу для послів іноземних держав, акредитованих в Україні, що був проведений разом із Валентином Наливайченком та Павлом Клімкіним, передає Еспресо.TV

"Навели факти, фото- та відеодокази, що неспростовно свідчать про те, що атака на мирних мешканців Маріуполя була здійснена терористами, які підтримуються РФ. Найбільше особисто мене вразило те, що після доповіді одного із злочинців, скільки людей вбито і поранено, його куратор робить висновок: "Пусть боятся..." В цьому, як на мене, і є справжня мета цих нелюдів. Залякати, дестабілізувати ситуацію, розвалити країну з середини. Не вийде!"- написав Валерій Чалий. 

Нагадаємо, в суботу, 24 січня, в результаті обстрілу житлових кварталів м. Маріуполя з боку контрольованої бойовиками території на місці загинуло 23 людини, в лікарні померло ще 7 осіб. Таким чином, загальна кількість загиблих 30 осіб, зокрема двоє дітей.

Раніше в понеділок міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в лікарні Маріуполя після обстрілу було госпіталізовано 105 осіб, з них 12 - у важкому стані.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в понеділок повідомив, що кошти на проведення відновних робіт у Маріуполі будуть виділені з резервного фонду державного бюджету.