Порошенко і Коморовський домовилися зустрітися 27 січня

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським

Під час розмови співрозмовники скоординували позиції напередодні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яка пройде в четвер 29 січня в Брюсселі, передає Еспресо.TV з посиланням на сайт глави держави.

У цьому контексті Президент України наголосив, що атака на Маріуполь є терористичним актом, так само як і атаки на автобус під Волновахою і тролейбус в Донецьку, а також збиття цивільного літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній. Він закликав Польщу сприяти у формуванні єдиної позиції ЄС та його солідарності з Україною.

Президент Коморовський своєю чергою запевнив українського колегу в підтримці, а також висловив співчуття у зв’язку з трагедією в Маріуполі, коли внаслідок обстрілу терористами, яких підтримує Росія, було вбито 30 людей.

Петро Порошенко та Броніслав Коморовський домовилися про двосторонню зустріч у вівторок 27 січня після церемонії відзначення 70-ої річниці визволення нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау.

Нагадаємо, 24 січня близько 9:25 ранку бойовики з “Градів” обстріляли житлові квартали Маріуполя. За останніми даними, в результаті обстрілу загинули 30 людей, ще 105 особи отримали поранення. Подія кваліфіковано прокуратурою як теракт. Бойовики свою причетність до обстрілу заперечують. На місці події працюють спостерігачі від ОБСЄ. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає скликати екстрене засідання Радбезу ООН у зв’язку з терактом. У Міноборони відзвітували, що сили АТО знищили 4 з 6-ти “Градів”, з яких вівся обстріл.