Протягом місяця прокату в США "Левіафан" заробив $ 272 тис.

За даними сайту Box Office Mojo фільм Андрія Звягінцева "Левіафан", що отримав "Золотий глобус" і номінований на премію "Оскар", заробив в американському прокаті за місяць близько $ 272,1 тис

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

У російський прокат картина вийде 5 лютого. Про український прокат ще нічого не відомо.

Проте вже стався витік фільму в мережу. У зв'язку з цим незалежний digital-продюсер В'ячеслав Смирнов за місяць до російської прем'єри організував збір коштів для команди творців на окремому сайті, виступивши проти піратства.

"Левіафан" вже вийшов  у прокат у Великій Британії, Бельгії, Чехії та Польщі, заробивши в цих країнах понад $266 тис. Найбільшою популярністю фільм користувався у Британії, де зібрав за два тижні (з 7 по 21 листопада) $138 тис.

Лауреат Каннського фестивалю "Левіафан" зібрав значний "урожай" нагород європейських кінофестивалів, зокрема, Гран-прі 58-го Лондонського кінофестивалю, Гран-прі фестивалю в Мюнхені, головний приз кінофестивалю у сербському Паліче, премію "Золотий глобус". "Левіафан" також висунутий на британську премію BAFTA і на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".