Актор Дронов з "Вороніних": За радянських часів стосунки між Україною та Росією справді були братськими

Російський актор Георгій Дронов, який зіграв Костю Вороніна у російському серіалі "Вороніни", переконаний, що всі пострадянські роки українські та російські політики лише погіршують стосунки між братніми народами

Про це він заявив у коментарі Еспресо.TV.

"У моєму розумінні, зусилля спрямовані на поліпшення, посилення цих зв'язків - це творення, а на розрив - руйнування. Останні тридцять п'ять років я бачу тільки руйнівні кроки. Всі керівники, і радянські, і російські, і українські розвалюють економічні, культурні зв'язки. І це не лише характерно для стосунків між Росією та Україною, а це можна сказати про весь пострадянський простір. Страждають усі. У всіх впав рівень економіки, освіти, культури, науки, спорту і т.п. Руйнування зв'язків призводить до ізоляції в економіці, в культурі, в усьому", - наголошує Дронов.

Актор переконаний, коли українці і росіяни разом, то вони досягають результату. На підведження своїх слів він наводить приклад матчу між "Динамо" (Київ) та "Баварією" (Мюнхен) у 1975 році.

"Тоді "Динамо" виграв Суперкубок Європи, двічі обігравши "Баварію" - одну з кращих команд в історії футболу. Ось список гравців команди "Динамо": Рудаков (народився у Москві – ред.), Коньков, Зуєв, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Онищенко, Буряк, Веремєєв (народився у Примосрькому краї – ред.), Блохін, Дамін (народився у Хабаровському краї – ред.), Слободян", - розмірковує Дронов.

Він наголошує, що після того, як розпався Радянський Союз, значних досягнень практично немає, ні в економіці, ні в науці, ні в культурі, ні в спорті.

"Всі відносини я розглядаю під таким кутом. Мені дуже боляче, що всі пострадянські роки наші керівники погіршують стосунки між нашими братніми народами. Я цілковито виступаю за дружбу, за поліпшення відносин у всіх областях. Без цього ми нічого не побудуємо, нічого не досягнемо. Потенціал у наших країн величезний, потрібно лише спрямовувати зусилля на зближення, а не на розрив", - резюмує Дронов.

У той же час більшість акторів у Росії уникають теми російсько-українського конфлікту. 

Наприклад, Катерина Волкова, яка грає Віру Вороніну у серіалі "Вороніни", відмовилася говорити на цю тему з Еспресо.TV, пояснюючи це тим, що "принципово не коментує політичні питання".

Таку саму аполітичну позицію зайняв і актор Олексій Гаврилов, який зіграв Гошу Рудковського в серіалі "Універ".

Хоча деякі російські актори, як, наприклад, Іван Охлобистін та Михало Пореченков не приховують свого захоплення діями сепаратистів.

Наприклад, Охлобистін заявляв, що не бачить жодного цивілізованого виходу з кризи, крім вводу російських військ на територію України. А нещодавно Охлобистін приїхав в окупований Донецьк, де заявив, що готовий воювати на боці терористів.

Відзначився і Пореченков, який стріляв в українських військових зі справжніх патронів.