Савченко не дозволяють листуватися із рідними, - мама льотчиці

У московському СІЗО Надії Савченко не дозволяють вести щоденник і навіть писати листи рідним

Про це в ефірі "Радіо Свободи" повідомила мама незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко  Марія Савченко, передає Еспресо.TV.

"У нас ніяких зв'язків з нею (Надією Савченко, - Ред.) немає. Це якщо Надя передасть якогось листа і то, одного разу отакесеньке передала. Їй там не дають, щоб вона щось написала. Там її гноблять зі всіх боків. Коли у Воронежі в неї була охорона більш-менш людяна, вона вела щоденник собі, то коли її перевели до Москви, відібрали той щоденник та, мабуть, порвали", - розповіла Марія Савченко.

"Ніякого спілкування", - підсумувала вона ситуацію із незаконним арештом доньки в Росії.

Як відомо, наразі Савченко голодує вже 45-й день і, за словами її адвоката Марка Фейгіна, не збирається припиняти голодування. Її життя підтримується періодичним крапанням глюкози.

Раніше спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив, що Савченко, яка звинувачується у причетності до вбивства двох російських журналістів, буде звільнена лише у випадку, якщо суд не встановить її вини.

Вчора адвокат Надії Савченко Марк Фейгін написав відкритого листа до президента Росії Володимира Путіна з закликом якнайскоріше звільнити полонянку у відповідності до вимог законодавства.  

Зазначимо, українська льотчиця Надія Савченко перебуває під арештом в РФ, де її звинувачують у загибелі двох російських журналістів. В Україні її вважають політв'язнем. Савченко була обрана народним депутатом Верховної Ради 8-го скликання від "Батьківщини". 15 грудня Савченко оголосила голодування.