Сергєєв: Росія, як і раніше, підтримує терористів і несе відповідальність за смерті в Маріуполі та інших містах України

Постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв заявив, що з часу останнього засідання по Україні ситуація значно погіршилася

Про це він наголосив у своєму виступі на екстреному засіданні Ради безпеки ООН, передає Еспресо.TV

"Сьогоднішні заяви РФ прозвучали так, ніби не Росія анексувала Крим торік, начебто Росія не ввела війська на суверенну територію. На минулому засіданні я запитав себе: що роблять російські 16 батальйонів у моїй країні. Ви можете інформацію отримати на сайті мого представництва в ООН.

Якби Росія виконала Мінські угоди, цієї страшної трагедії не сталося. Радіоперехоплення чітко показує, що цю трагедію здійснили терористи разом із Росією, цьому свідчить і порушення вето на заяву Ради безпеки щодо трагедії в Маріуполі", - підкреслив український дипломат. 

Сергєєв наголосив, Росія, як і раніше, підтримує терористів в Україні, несе відповідальність за смерті в Маріуполі та інших містах України.

"Ми вимагаємо у Росії повного виконання нею Мінських угод. Також необхідно негайно звільнити льотчицю Савченко, над життям якої нависла загроза через голодування. Крім того, звільнити інших ув'язнених.
"ДНР" і "ЛНР" повинні бути визнані терористичними організаціями", - закликав Сергєєв. 

На закінчення свого виступу, постпред України в ООН нагадав присутнім слова Петра Порошенка: "Ми за мир, але ми приймаємо виклик ворога, ми будемо захищати нашу Батьківщину, об'єднавши наші зусилля, ми відстоїмо нашу свободу в боротьбі за Україну, за Європу".