Штаб АТО: Росія замість тюрми відправляє зеків воювати за "ЛНР"

МВС Росії замість того, щоб через суд призначати затриманим тюремний термін відправляє їх воювати за так звану "Луганську народну республіку"

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на інформацію штабу антитерористичної операції, передає Еспресо.TV.

Зокрема, за даними штабу, 25 січня поблизу населеного пункту Санжарівка українські військові взяли в полон механіка-водія танка, громадянина Російської Федерації (житель Краснодарського краю).

За словами бойовика, він, маючи три судимості, був затриманий співробітниками МВС Росії в місті Ростов-на-Дону на місці чергового злочину (викрадення автомобіля). Замість чергового тюремного терміну начальник поліції Ростова-на-Дону запропонував бойовика на місяць відправитися на схід України захищати "русский мир".

У прес-службі також повідомляють, що 22 грудня 2014 року найманець перетнув Державний кордон України і проходив службу" механіком-водієм танка Т-64 в одному з підрозділів "армії ЛНР" в Луганській області.

Як заявив бойовик, 23-25 січня він брав участь у бойових діях проти українських Збройних сил у районі міста Дебальцеве і під час штурму одного з опорних пунктів ЗС України був захоплений українськими військовими.

Він також повідомив, що у складі його підрозділу знаходиться близько 70% громадян Росії, які скасовують собі тюремні терміни вбиваючи українців.