У кримськотатарського телеканалу ATR вилучено сервер і відключено ефірне мовлення

Силовики, які прибули 26 січня на кримськотатарський телеканал ATR, вилучили сервер з відеоархівом. Наразі мовлення телеканалу в аналоговому ефірі відсутнє

Про це повідомила заступник генерального директора ATR з інформаційної політики Ліля Буджурова, пише «Крим.Реалії».

«Виходу на сервер у нас немає. Я можу судити про те, що у нас його вилучили. На сервері зберігається весь відеоархів», - сказала вона.

Наразі мовлення телеканалу в аналоговому ефірі відсутнє. Спостерігати за трансляцією можна лише на сайті телеканалу або в супутниковому мовленні.

Пані Буджурова не виключає, що обшук на телеканалі триватиме до ранку. «Думаю, обшук довго триватиме, нам сказали, щоб ми не розраховували сьогодні ввечері потрапити додому. Був натяк, що може бути до ранку, бо багато приміщень, багато людей. Нікого не випускають і нікого не впускають», - сказала пані Буджурова.

Згодом співробітників ATR почали пропускати в будівлю, але тільки після ретельного огляду і за списками. Про це домовилося керівництво телеканалу зі співробітниками ФСБ.

«Обшук ведеться третю годину, за цей час у будівлі зібралася велика кількість співробітників, яких до цього не пускали. Зараз, після детального огляду, їх заводять на телеканал, проте перебуваючи всередині, у свої кабінети працівники потрапити не можуть», - повідомив телефоном один із журналістів телекомпанії. Він не виключає, що всіх співробітників зберуть в одному кабінеті і почнуть черговий огляд.

Нагадаємо, у понеділок, 26 січня, на кримськотатарський телеканал ATRприбули озброєні силовики. В ефірі екстреного випуску ведуча телеканалу повідомила, що мета силовиків - вилучити комп'ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій минулорічної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого між прихильниками відокремлення Криму - проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

В МВС Криму поки ситуацію не коментують.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої влади, з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

Біля будівлі телекомпанії стали збиратися телеглядачі, шанувальники АТR. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз, що прибув сюди,  назвав ситуацію, що склалася на телеканалі елементом залякування кримських татар.