У Києві стартує фестиваль найкращих французьких кінопрем’єр

Нові та найкращі фільми Франції покажуть у рамках "Вечорів французького кіно – 2015"

29 січня в Києві стартує щорічний фестиваль найгучніших французьких кінопрем'єр року – "Вечори французького кіно – 2015". У програмі - фільми-призери міжнародних фестивалів і нові акторські роботи Катрін Деньов, Жюльєт Бінош і Матьє Амальрік, повідомляє "Артхаус Трафік" на своїй сторінці у Фейсбук.

Фестиваль відкриє комедійна мелодрама П'єра Сальвадорі "Жінка у дворі" з Катрін Деньов і Гюставом Керверном, одним з головних комедійних акторів і режисерів сучасного французького кіно. Сюжет фільму побудований навколо зворушливої дружби консьєржа Антуана і самотньої Матильди, яка нещодавно вийшла на пенсію.

Цьогоріч фестиваль відбудеться вже вдесяте.

До програми фестивалю увійшли:

Комедія режисера Філіпа де Шеврона "Божевільне весілля" (2014).

Головні герої фільму, мсьє Верней і його дружина - добропорядна буржуазна французька подружня пара, батьки чотирьох красунь-дочок. Як відомо, основна проблема всіх подібних сімей - видати дочок заміж.

Фільм П'єра Сальвадорі "Жінка на подвір'ї" розповідає історію Антуана, сорокарічного музиканта, який раптово вирішив завершити свою кар'єру.

Саркастична драма "Зiльс-Марiя" створена у копродукції Франції, Швейцарії, Німеччини. Режисер - Олів'є Ассайас.

У вісімнадцять років Марія Ендерс з успіхом дебютувала в успішній п'єсі. Вона виконала роль Сігрід, амбітної дівчини з непереборною чарівністю, яка спочатку зачарувала, а потім довела до самогубства дорослу жінку на ім'я Елена. Ця роль змінила її життя.

"Любов - це ідеальний злочин" – стрічка Арно Ларьйо та Жана-Марі Ларьйо. В основі сюжету історія Марка - викладача літератури в Лозаннському університеті з репутацією колекціонера любовних пригод зі своїми студентками.

"Мово, прощавай" - драма Жана-Люка Годара. За сюжетом, він і вона - два світи, які втратили зв'язок один з одним. Їхній єдиний провідник - собака.

Фестиваль выдбудеться у кінотеатрі "Київ".