Біля Троїцького ліквідували росіянина, який маскувався під місцевого донського козака (ФОТО 18+)

В полі поблизу с.Троїцьке Попаснянського району було знайдено тіло загиблого бойовика з гранатою Ф-1 у кишені

Про це заявив на саєму сайті глава Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє Еспресо.TV

"Напередодні так звані казаки двічі атакували позиції наших силовиків на підступах до села, один раз — із застосуванням танків, — повідомляє голова Луганської ОДА. — Але отримали таку відсіч, що змушені були тікати, залишивши вбитих на полі бою. Один із них виявився громадянином Росії".

Губернатор оприлюднив особисті дані з російського паспорта, знайденого в кишені загиблого:
 
Ємельянов Андрій Володимирович, 27.11.1974 р.н.
Зареєстрований 16.10.2012 р. в м.Тюмень, вул. Тавричеська, 6 кв.62.
Зареєстровано брак 18.11.1995 р. Дружина — Семененко Надія Миколаївна.

Ємельянов був одягнений у камуфляж, під яким червона футболка з надписом: “Россия, вперед!” На його бушлаті нашитий шеврон: “Первый казачий полк Всевеликого Войска Донского им. М. Платова”.


 
"Тобто громадянин Росії приїхав сюди з Тюмені за дві з половиною тисячі кілометрів і начепив на форму шеврон, начебто він місцевий казак. В Тюмені багато українців, за статистикою — більше 6 відсотків. Хтось оселився там давно, завів сім’ю і є законослухняним громадянином, хтось приїздить із України на заробітки й будує будинки чи інфраструктуру. Але ніхто не бере з собою зброю і не вбиває місцевих мешканів. Ємельянов прийшов на Луганщину зі зброєю, повіривши пропаганді російських телеканалів чи спокусившись можливістю заробити на війні. І знайшов тут свою смерть. Хочу, щоб про це дізналася його дружина, яка в дівоцтві мала українське прізвище Семененко, а також дружини й матері інших хлопців і чоловіків, котрі йдуть до нас із війною. Їх чекає така ж доля, як і цього Ємельянова. Фото з документів загиблого — це ще один прямий доказ, що до того жахіття, яке зараз коїться на сході України, має пряму причетність Росія", - пише Москаль.

Нагадаємо, глава СБУ Валентин Наливайченко раніше повідомляв, що документи російських громадян доправляються в Київ, щоб повідомити сім'ї, де насправді їхній син, і щоб були докази, що ці терористичні акти в Україні скоюють в тому числі і громадяни Росії.