Березовець: В Україні не буде введений воєнний стан

Введення воєнного стану в Україні матиме негативні наслідки і призведе до погіршення економіки та суттєвого обмеження прав і свобод громадян

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Тарас Березовець.

"В країні зараз не буде введено воєнний чи надзвичайний стан, адже тоді будуть заморожені всі фінансові вливання міжнародних донорів, таких як МВФ, за рахунок яких зараз живе економіка України. Це ключова причина",- вважає Березовець.

"Також воєнний стан передбачає серйозне обмеження прав громадян, введення цензури, а влада на місцях перейде до оперативного командування військових, які не відпрацювали план дій у мирному житті. По суті це означає, що будуть введені військові адміністрації і такий процес призведе до серйозних збоїв в управлінні державної машини. Тому це є недоцільним",- зазначив політолог.

Крім того, на думку Березовця,  рішення Кабміну про введення надзвичайного стану в Донецькій та Луганській областях є своєчасним і обґрунтованим. "Це може допомогти вирішити проблеми на місцях, при цьому режим особливого стану на Донбасі не вплине на взаємовідносини з МВФ",- підкреслив він.

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації у Донецькій і Луганській областях.