До Дніпропетровська трьома літаками доставили гуманітарну допомогу від ЄС

На Дніпропетровщину на трьох літаках прибув гуманітарний вантаж, сформований країнами Європейського Союзу. Його супроводжував особисто Комісар Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та реагування на кризи Христос Стиліанідіс

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт ДСНС.

До складу гуманітарного вантажу від Естонії входять намети, розкладні ліжка, спальні мішки, генератори, обігрівачі, мобільні кондиціонери, складні стільці, столи, госпітальні ліжка (всього 366 одиниць). Ця допомога передбачена для людей з Донецької та Луганської областей та територіальних підрозділів ДСНС.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ передав водонепроникні брезенти (2325 шт.).
Організація Червоного хреста в Німеччині підготувала для переселенців з Донецької та Луганської областей гігієнічні пакети та каністри (8,5 т), а також великі намети, вентиляторні повітронагрівачі і еластичні резервуари на 5000 літрів (6,4 т).

Гуманітарну допомогу, а саме рятувальні намети з обігрівачами (14 шт.) Від Міністерства внутрішніх справ Фінляндії отримають рятувальники ДСНС.

"Зараз йде процес розвантаження гуманітарної допомоги, яка в подальшому буде поширена за призначенням. Контролювати процес розподілу гуманітарної допомоги будуть партнери Офісу з координації гуманітарної допомоги Європейської Комісії при ООН (ECHO), а саме: ООН, Червоний Хрест і неурядові організації) разом з представниками ДСНС та ЄС ", - резюмували в ДСНС.