Facebook: В збої винні наші інженери, а не хакери

Представники соціальної мережі Facebook вважають, що неполадки в роботі сервісу могли бути викликані їх власними інженерами, які проводили роботи з налагодження мережі

Таким чином Facebook відкинув версію про те, що глобальне "падіння" соцмережі могло бути викликане атакою хакерів, повідомляє ВВС.

Соціальна мережа та фотосервіс Instagram, також належить компанії Facebook, у вівторок вранці протягом години були недоступні для користувачів по всьому світу. На даний момент соцмережі відновили роботу.

"Проблеми з доступом до соцмереж не були результатом атаки будь-якої третьої сторони, а виникли під час робіт з оновлення системи. Ми швидко виявили і усунули проблему, так що тепер обидва сервісу на 100% доступні кожному", - повідомили в прес-службі Facebook.

Останній раз подібне спостерігалося в серпні 2014 року, коли тисячі користувачів у всьому світі зазнавали труднощів з доступом до Facebook.

Про проблеми з доступом до онлайн-сервісів у своєму "Твіттері" повідомила група хакерів Lizard Squad, тому з'явилися припущення, що саме ця група, яка торік порушила роботу мереж онлайн-ігор Sony PlayStation і Microsoft Хbox Live, відповідальна і за злом Facebook.

Проте ні сама група, ні інші джерела не підтверджують цю версію.