Генпрокуратура оголосила про підозру підполковнику СБУ за співпрацю з "ДНР"

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру підполковнику управління Служби безпеки України у Сумській області за ухилення від військової служби і співробітництво з так званою "Донецькою народною республікою"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"В ході проведення слідчих дій видобуто ряд незаперечних доказів його незаконних виїздів в листопаді 2014 року та січні поточного року на підконтрольну бойовикам територію (р. Донецьк) і в Російську Федерацію (р. Ростов-на-Дону), з метою працевлаштування в так зване "Міністерство державної безпеки Донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що офіцер планував в кінці січня 2015 р. виїхати в Суми та Харків для здійснення терактів.

Військова прокуратура Сумського гарнізону ще 17 січня 2015 р. розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільного залишення підполковником місця служби та ухилення від несення військових обов'язків (ст. 407 і 409 КК України).

За вказаними фактами 20 січня було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації), яке було об'єднано з попереднім.

22 січня підполковник військовою прокуратурою був затриманий і йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального. В той же день судом задоволено клопотання слідчого про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під варту.