Країни Африки підтримають Йозефа Блаттера на виборах президента ФІФА

В Африці вважають, що ініціативи Блаттера допомагають розвиватися місцевому футболу

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "ИТАР-ТАСС"

Більшість африканських країн підтримають кандидатуру чинного президента Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозефа Блаттера на майбутніх виборах глави організації. Про це повідомив глава Футбольної асоціації Гани Квесі Н'янтакьї, слова якого наводить агентство Reuters.

Вибори президента ФІФА відбудуться 29 травня у швейцарському Цюріху.

Блаттер очолює ФІФА з 1998 року і може залишитися на чолі організації на п'ятий термін. На цю посаду також претендують колишній генеральний секретар ФІФА Жером Шампань, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, колишній французький футболіст Давид Жинола, а також глава Королівського футбольного союзу Нідерландів Міхаель ван Праг.

"Африка майже одноголосно виступає за Блаттера, - зазначив Н'янтакьї, який також є членом виконкому Африканської конфедерації футболу. - Тут він дуже популярний, оскільки багато зробив для континенту. Блаттер створив різні програми фінансової допомоги, надає підтримку в розвитку інфраструктури. Його ініціативи допомагають розвиватися африканського футболу. Європейцям цього не зрозуміти".

Зазначимо, що керівництво ФІФА звинувачують у корупції з визначенням країн-господарок ЧС-2018 та ЧС-2022 (Росія та Катар).