Москаль: Українські бійці придушили спробу терористів форсувати Сіверський Донець

В ніч на вівторок терористи намагалися переправитися через Сіверський Донець на контрольований Україною берег

Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, передає Еспресо.TV

Згідно з повідомленням, в ніч на вівторок (27.01) практично не припинялися обстріли з артилерії та "Градів" Станиці Луганської й прилеглих сіл.

"Найбільш гаряче було у с.Валуйське та мікрорайоні райцентру Кондрашівка. Тут пошкоджені більше десяти житлових будинків. За попередньою інформацією, ніхто з мирних мешканців не загинув (більшість будинків порожні, господарі виїхали в безпечні місця), однак у центральній частині Станиці осколкові поранення отримала 74-річна жінка",- повідомив Москаль.

"Вчора під вечір поблизу райцентру бойовики спробували навести понтонні мости через Сіверський Донець і переправитися на контрольований Україною берег, однак відступили під вогнем наших силовиків",- зазначив очільник Луганської ОДА

Журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у Фейсбуці також повідомив про намагання терористів форсувати річку Сіверський Донець.

"У районі Станиці Луганській зафіксована спроба бойовиків форсувати Сіверський Донець за допомогою понтонних секцій. Напередодні подібні секції були помічені в Луганську, а до цього в Краснодонців - по дорозі, яка веде з Росії (пункт пропуску Ізварине). Разом з тим, по той бік річки, в районі Станиці, спостерігається скупчення бронетанкової техніки. Бойовики також намагаються взяти під контроль міст через Сіверський Донець у м Щастя. Мабуть, з тією ж метою - перекинути техніку. Завдяки артилеристам 26й бригади, а також 53, 17 і 30 ОМБ, Нацгвардії їм це не вдається",- пише Бочкала.