Ми не хочемо, щоб майбутнє наших дітей виглядало, як наше минуле, - колишній в'язень Аушвіцу

Колишній в'язень Аушвіцу Роман Кент на урочистостях із приводу 70-річчя звільнення Аушвіцу наголосив, що сучасне покоління буде опиратися на великі традиції людяності, плюралізму, толерантності, прав людини і свобод, доступних для всіх

"Я дуже часто чую питання: одна хвилина в Аушвіці минала, як день, день був, як рік, а місяць, як ціла вічність. Вічність, яку може пережити одна людина", - сказав він у своєму виступі, передає Еспресо.TV.

"Загор, пам'ятай" – це слово мені повторював мій батько під час Голокосту.70 років по тому це послання дуже актуальне. Я – той, хто вижив з Аушвіцу, не можу ні на хвилину забути цей жах, що пережив. Не можу навіть на хвилину, тортури і страхіття, яких я був свідком…" - згадав він. 

"Ми, ті, хто вижили, не хочемо, щоб майбутнє наших дітей виглядало, як наше минуле. Я надіюся і вірю, що це сучасне покоління буде опиратися на великі традиції людяності, плюралізму, толерантності, прав людини і свобод, доступних для всіх. Також ми мусимо противитися будь-яким проявам антисемітизму і расизму. Такий спротив має бути нормою, а не винятком"", - сказав колишній в'язень Аушвіцу.