Олімпійського чемпіона з плавання викрили у вживанні допінгу

Олімпійського чемпіона Пекіна-2008 на дистанції 400 м вільним стилем корейця Пака Тхе Хвана впіймали на вживанні допінгу

Як пояснюють представники чотириразового медаліста Ігор, ін'єкцію із забороненим препаратом зробив 25-річному спортсмену місцевий лікар, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Спорт-Экспресс".

"У лікарні Паку запропонували зробити укол. Він у свою чергу декілька разів запитав, чи містить він заборонені препарати. На що отримав відповідь, що ніяких проблем не буде. А зараз виявилося, що там містилися заборонені препарати. Тепер наші правові експерти з'ясовують, як у лікарні Паку зробили укол із забороненим препаратом. Будемо спиратися на правові норми в цьому питанні. Варто відзначити, що Пак відмовлявся приймати будь-які таблетки і медикаменти, щоб не провалити допінговий тест. А зараз він шокований більше за інших", - каже представник спортсмена.

Штрафи і ступінь покарання будуть визначені пізніше після розслідування.

Зазначимо, Пак, крім титулу олімпійського чемпіона, здобув ще три олімпійські "срібла": одне - на дистанції 200 м в/с у Пекіні-2008 та два - на дистанціях 200 і 400 м в/с у Лондоні-2012.