Підпалюючи церкви, ви не боретеся з агресією Москви по відношенню до України, - отець Георгій Коваленко від УПЦ МП

Отець Георгій Коваленко, колишній речник УПЦ МП (Української православної церкви Московського патріархату), прокоментував підпал двох церков у Києві

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці". 

"Дізнавшись про чергове підпал православного дерев'яного храму в Києві, чую від одних - "вандали!", А від інших "молодці!". А мені от захотілося звернутися до самих паліїв: Підпалюючи храми Московського Патріархату, ви не боретеся з агресією Москви по відношенню до України. Ви боретеся зі своїми співгромадянами - віруючими Української Православної Церкви, які щодня моляться за мир в Україні і за те, щоб усі наші солдати і мирні жителі залишилися живі і були здорові. Ви боретеся з вашими бабусями-сусідками і з тими людьми, які є не меншими патріотами, ніж ви, що не ухиляються від мобілізації, які допомагають пораненим і вимушеним переселенцям, які люблять і моляться за вас. В Україні немає московських храмів. Це храми українських віруючих і українських церков", - наголосив Коваленко.

Нагадаємо, протягом двох останніх днів у Києві підпалили два храми Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Російський МЗС, який тільки і чекав на такі провокації, вже заявляє про некомпетентність київської влади та дикунство українців.