Президент Румунії: За обстріл Маріуполя відповідальна Росія

Президент Румунії Клаус Йоханніс вважає, що пряма відповідальність за обстріл житлових кварталів Маріуполя лягає на Російську Федерацію, яка постачає озброєння сепаратистським формуванням в Україні

Про це йдеться в заяві глави Румунії, оприлюдненій на сайті президентської адміністрації, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Відповідальність за обстріл житлових кварталів і вбивство мирних громадян в місті Маріуполь лягає не тільки на українських сепаратистів, а й на Російську Федерацію, яка постачає сепаратистським формуванням озброєння, нічого не роблячи для мирного врегулювання ситуації", - наголошується в заяві.

У цьому зв'язку, президент Румунії висловився за посилення санкцій Євросоюзу і США проти Росії, назвавши обстріл Маріуполя злочином проти мирного населення.

"Румунія твердо засуджує порушення Російською Федерацією територіальної цілісності і суверенітету України і продовжить надавати всебічну підтримку європейським та євроатлантичним прагненням українського народу", - підкреслюється в заяві румунського президента.

Нагадаємо, 24 січня в результаті обстрілу терористами житлових районів Маріуполя загинули 30 мирних жителів