Члени делегації Росії в ПАРЄ використовують дипломатичний імунітет для обходу санкцій

Російські політики, які стали фігурантами списку санкцій та є учасниками делегації Росії в ПАРЄ, використовують дипломатичний імунітет для обходу західних санкцій

Про це заявила уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко в ефірі 5 каналу, передає Еспресо.TV з посиланням на "ЛігаБізнесІнформ".

"У російську делегацію входить досить багато одіозних політиків, які потрапили під візові санкції Європейського союзу. Але користуючись своїм дипломатичним імунітетом, тому що вони увійшли до складу російської делегації ПАРЄ, мають шанс відвідувати ненависну їм Європу, насолоджуватися тут круасанами з кавою і паплюжити при цьому Європу, Америку та інші західні цивілізовані країни. зокрема, в делегацію увійшов і спікер Держдуми Наришкін. Поводиться російська делегація як завжди нахабно і використовує майданчик ПАРЄ для абсолютно геббельсівської пропаганди, для повної брехні про те, що відбувається на сході України, не визнаючи той факт, що ця війна була інспірована ззовні", - заявила Геращенко.

Політик зазначила, що в той же час Росія "плює на дипломатичні норми і не відпускає Надію Савченко, яка має такий же дипломатичний імунітет, як член української делегації ПАРЄ".