Денисенко: "Самітами невизнаних держав" "ДНР" хоче повернутися до радянської системи інтернаціоналів

Видаючи заяви про організацію "саміту невизнаних держав" та створення "Ліги новітніх держав", терористи "ДНР" хочуть повернутися до системи радянських "Інтернаціоналів", на які з'їжджалися неіснуючі організації, які по суті займалися шпигунством на користь СРСР у різних країнах світу

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив народний депутат Вадим Денисенко.

"Політики повинні продукувати тексти. Божевільні політики продукують божевільні тексти, розумні політики – розумні тексти. Всі прекрасно розуміють, що із Техасу ніхто не приїде, бо якщо людина з Техасу приїжджає в Донецьк, її автоматично або саджають, або їй доведеться емігрувати в Росію. Із Венеції – аналогічна ситуація", - сказав депутат.

Він відзначив, що у Венеції були спроби створити воєнізоване формування, однак ці сепаратистські рухи нечисленні, тому поліція швидко припинила їхню діяльність.

"У Венеції так звані північно-італійські рухи, які рік чи два роки тому спробували створити якість воєнізовані загони і навіть побудували танк в якомусь гаражі. Їх "прикрила" поліція. Це не те що малочисленна, а взагалі неіснуюча організація", - сказав Денисенко.

Він також відзначив, що в "ДНР" можуть розраховувати на участь у "саміті" тільки представників російських анклавів – Придністров'я, Південної Осетії, та Абхазії.

"В "ДНР" можуть розраховувати лише на представників Осетії, Абхазії і Придністров'я, і навіть в цьому я дуже сумніваюся, адже навіть Росія поки таку ідею не висувала", - сказав депутат.

"Все це нагадує радянську систему, де раз на рік відбувалися якісь інтернаціонали, з'їзди компартій, малочисленних неіснуючих груп, які насправді займалися шпигунством. Ліга новітніх держав, про створення якої заявляють терористи, – це абсурд, туди приїдуть тільки представники Абхазії, Осетії і Придністров'я. А створення подібних речей - це повернення до радянської системи інтернаціоналів – тобто створювалась маса шпигунських організацій по всіх країнах Європи.

Теоретично Росія може хотіти це зробити, однак я не певен, що на сьогоднішній момент реалізувати цю ідею можливо", - відзначив Денисенко.

Нагадаємо, напередодні ватажки терористичної організації "ДНР" заявили про намір провести "саміт невизнаних держав"

"В лютому-березні проведемо саміт, з'їзд частково визнаних, а також невизнаних держав або територій без державного статусу. Це, наприклад, баски, Фландрія, Венеція, Техас", - заявив так званий "міністр закордонних справ" Кофман.

За словами Кофмана, переговори з сепаратистами з інших країн вже проведені і нібито згоду на участь у "саміті" від них отримано. Він також заявив, що на з'їзді планується оголосити про створення "Ліги новітніх держав".