Держдеп зробив заяву щодо стану здоров'я Савченко

Офіційний Вашингтон висловив глибоку занепокоєність у зв'язку зі станом здоров'я Надії Савченко, яка, попри зусилля міжнародної спільноти, досі утримується в російській в'язниці

Крім того, США закликали кремлівське керівництво негайно звільнити її та інших українських заручників, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Ми глибоко занепокоєні повідомленнями про те, що член українського парламенту, колишня льотчиця Надія Савченко має тяжкий стан здоров'я та продовжує утримуватися в Росії", - зазначила представник Держдепу.

Вона констатувала, що голодування Надії триває з 13 грудня в знак протесту щодо її утримання під вартою. Псакі також висловила офіційну позицію США з цього питання, яка заперечує версії російського суду.

"Надія Савченко була схоплена підтримуваними Росією бойовиками у червні 2014 року на території України та нелегально вивезена сепаратистами в Росію", - підкреслила представник американського зовнішньополітичного відомства.

Псакі нагадала, що Савченко є делегатом від України в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити пані Савченко та всіх інших українських заручників, а також виконати всі зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей", - заявила речник Держдепартаменту США.

Зазначимо, що сьогодні ПАРЄ схвалила санкції щодо Росії і позбавила росіян права голосу до квітня. Також у документі зазначається, що "Росія зобов'язана звільнити Савченко протягом 24 годин".

Росія, у свою чергу, заявила, що залишає ПАРЄ і не буде звільняти Савченко.