До нижньої палати Конгресу США внесли резолюцію про звільнення Надії Савченко

П'ятеро членів Палати представників США, які є членами Українського кокусу в американському Конгресі, внесли двопартійний проект резолюції щодо звільнення Надії Савченко

Про це повідомив на своїй офіційній сторінці один із авторів документа, конгресмен Сандер Левін, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми продовжуємо закликати російську владу негайно звільнити Надію Савченко з-під варти. Ми серйозно стурбовані повідомленнями про її поганий стан здоров'я від початку голодування 14 грудня 2014 року, на теперішній час - вже сьомий тиждень", - зауважив з цього приводу американський конгресмен.

Він також висловив занепокоєння щодо відсутності у Надії доступу до адекватної медичної допомоги.

"Ми вимагаємо, щоб Росія дотримувалася своїх міжнародних зобов'язань і верховенства закону, і ми приєднуємося до заклику Державного департаменту США щодо негайного звільнення Надії Савченко", - зауважив Левін.

Проект резолюції H.Res.50 має назву "Заклик про звільнення українського бойового пілота Надії Савченко, яка була захоплена військами РФ у східній Україні і незаконно утримується в російській в'язниці з липня 2014 року". Авторами документа стали конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Майкл Фітцпатрік, Майк Куіглі та Білл Паскрелл.

Як зазначили самі законодавці, резолюція є "частиною зусиль світової спільноти, щоб привернути увагу до тяжкого стану Надії та вимагати її негайного звільнення".