Горбачов назвав "нісенітницею" наміри Держдуми Росії засудити возз'єднання Німеччини

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов назвав "нісенітницею" пропозицію низки депутатів Держдуми ухвалити заяву про нібито здійсненої Федеративною Республікою Німеччиною анексії Німецької Демократичної Республіки

Про це повідлмляє яє Еспресо.TV  з посиланням на "Інтерфакс".

"Не можна з позиції сьогоднішнього дня давати оцінки тому, що було в іншій епосі, в інший час, 25 років тому.  Про який референдумі (в НДР) могла йти мова, якщо по двох країнах - і в НДР, і у ФРН - йшли стотисячні мітинги з єдиним гаслом: "Ми один народ!" Ніхто ж цього не заперечував і заперечувати це неможливо, тому нікому навіть в голову не приходило проводити референдум ", - сказав Горбачов.

"Яка ж анексія! Про це й мови не йде. Не випадково найпопулярнішою в той час у Німеччині була книга " Розколоте небо ". Це про Німеччину.  Так що пропозиція (депутатів Держдуми прийняти заяву про анексію НДР з боку ФРН – ред.)  - просто нісенітниця якась ", - підкреслив колишній радянський лідер.

Нагадаємо, спікер Держдуми Сергій Наришкін доручив парламентському комітету з міжнародних справ розглянути можливість прийняття парламентом резолюції, яка засуджує возз'єднання Німеччини в 1989-1990 роках.