Кількість обстрілів терористами значно зменшилася через успіхи українських військових, - Матюхін

Речник АТО Леонід Матюхін провідомив про зменшення кількості обстрілів терористами через те, що наші військові працюють на випередження

Про це він повідомив у ефірі Еспресо.TV.

"Варто наголосити, що кількість обстрілів терористами значно зменшилась через те, що наші військові працюють на випередження При цьому, вогневі удари по позиціям терористів українські військові ведуть лише в тому випадку, коли немає загрози життю мирного населення", - сказав Леонід Матюхін.

Також речник прес-центру антитерористичної операції розповів про ситуацію на фронті загалом протягом дня.

"Починаючи з шостої години ранку, основний вогонь терористи зосередили в районі Дебальцевого. З танків, мінометів та гранатометів вони тричі обстріляли Санжарівку, Вуглегірськ, Дебальцево, двічі ворожий вогонь вівся у напрямку населених пунктів Троїцьке, Попасна, курган Могила-Гостра, Орлово-Іванівка, Чернухіно, Нікішино, Міус, Рідкодуб, Молодіжне, Новоорлівка. Також зазнали обстрілів з боку терористів Вергулівка та Лозове.

Санжарівка, Орлово-Іванівка та Троїцьке також були обстріляні бандитами, які при цьому застосували артилерійські установки і танки. Кам’янка, Миколаївка і Попасна двічі були обстріляні "Градами".

На луганському напрямку, під час обстрілу Станиці-Луганської, Кримського та Новотошківського, злочинці п’ять разів застосовували артилерію і міномети. Новотошківське, та Щастя також зазнали вогневих ударів терористів з БМ-21 "Град".

На Донецькому напрямку з мінометів та артилерії були обстріляні Богданівка, а з "Градів" - двічі - Опитне, Піски, Мар’їнка та Новомихайлівка. 

Злочинці продовжують обстрілювати безпосередньо також і населені пункти, піддаючи ризику життя мирних громадян. Так, з реактивних систем залпового вогню "Град" нелюди вели вогонь по Піскам та Гранітному.

В районі Маріуполя, близько 14.00, з мінометів вони обстріляли Миколаївку", - сказав він.