Київрада запровадила податок на нерухомість. Із травня 2016-го

Київська міська рада на засіданні в середу, 28 січня, встановила податок на нерухомість в обсязі 1% від мінімальної заробітної плати за кожний квадратний метр понад неоподатковувану площу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини".

Таку норму буде введено з травня 2016 року. За відповідне рішення проголосували 94 депутати при мінімально необхідному 61.

Ухваленим рішенням Київрада ввела річний податок 1% від мінімальної зарплати на квадратний метр житлоплощі, що перевищує 60 кв. м у квартирах і 120 кв. м у будинках.

Зазначене рішення "Про встановлення місцевих податків і зборів у Києві" Київрада прийняла у зв'язку із прийняттям Податкового кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Київрада не має наміру скорочувати неоподатковувану площу для різних видів житлової нерухомості в загальному володінні в столиці.

Верховна Рада поширила базу податку на нерухомість на нежитлову нерухомість і скоротила неоподатковувану площу для житлової нерухомості з 120 до 60 кв. м для квартир, з 250 до 120 кв. м для будинків і з 370 до 180 кв. м для різних видів житлової нерухомості в загальному володінні.