МВС оголосило про підозру екс-прокурору Сумщини, який "шив" справи проти майданівців

МВС і прокуратура оголосили про підозру екс-прокурору Сумської області Руслану Білоконю, якому інкримінують участь у кримінальному переслідуванні звинувачують у переслідування учасників Євромайдану в січні 2014 року

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Сумській області зібрали документальні докази злочинної діяльності колишнього голови прокуратури", - написав Аваков.

Так, було встановлено, що Білокінь брав участь у кримінальному переслідуванні з політичних мотивів учасників Сумського Євромайдану.

"З метою залякати і чинити тиск на учасників протестних акцій, колишній прокурор 27 і 28 січня 2014 масово підписував документи про оголошення їм підозри у вчиненні злочинів, кримінальні справи за якими були сфальсифіковані", - зазначив міністр.

За його словами, рівно через рік - 27 січня 2015 - прокуратура Сумської області в свою чергу оголосила колишньому начальнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

В даний час відносно підозрюваного екс-чиновника вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

У МВС нагадали, що злочини, скоєні за вказаними статтями, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.