Нуланд: НАТО мусить модернізувати і зміцнити сили швидкого реагування

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд закликала країни НАТО взяти участь у створенні нових сил швидкого реагування Альянсу, а також визнала, що настав час говорити про посилення санкцій проти Росії

Про це Нуланд заявила, виступаючи в аналітичному центрі Brooking у Вашингтоні, передає DW з посиланням на інформагентство АFP.

Політик переконана, що необхідно якнайшвидше організувати центри оперативного командування Альянсу на територіях шести сусідніх держав.

"Нам потрібно виконувати зобов’язання один перед одним ", - цитує її слова агенція.

Нуланд додала, що всі члени Альянсу мають зробити свій внесок у створення нових сил швидкого реагування НАТО, що дозволить оперативніше відповідати на виклики в зонах конфліктів. Політик пояснила, що НАТО хоч і оборонний союз, чиє завдання передусім полягає у стримуванні агресії, але "якщо цього не вдасться, ми маємо бути напоготові".

У контексті ескалації насильства на Донбасі Вікторія Нулад заявила, що "українська боротьба за свободу – це і наша боротьба також".

Говорячи про санкції Заходу проти Росії, Нуланд запевнила, що вони зорієнтовані не проти пересічних громадян Росії, а мають на меті змінити політику Володимира Путіна. За її словами, ще кілька тижнів тому ЄС і США розглядали можливість послаблення штрафних заходів у разі виконання мінських домовленостей. Утім тепер, після останнього тижня грубих порушень цих домовленостей, Захід змушений розмірковувати над посиленням санкцій проти Кремля.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд засудила брехню державних засобів інформації Росії про конфлікт в Україні.

За її словами, деякі твердження російських ЗМІ "настільки безглузді", що в них уже не вірять і самі росіяни.