Під час евакуації з Жолобка було підірвано машину з місцевими мешканцями, - ЗМІ

При евакуації жителів захопленого російськими солдатами і бойовиками села Жолобок одну з машин підірвали недалеко від українського блокпоста

Про це повідомив журналіст Сергій Іванов на своїй сторінці у "Фейсбуці".

За його словами, російські солдати, які захопили село, з нього вийшли, залишивши там "казаков".

"У середу сімом з п'ятнадцяти захоплених жителів дозволили виїхати з села на двох "Жигулях" до українського блокпоста №29. Незадовго до виїзду з так званої "нейтральної" зони, практично перед самим блокпостом, один з автомобілів вибухнув. Військові кажуть, що причиною вибуху став захований в ньому радіокерований фугас", - повідомив він.

За його словами, військові розглядають версію, що бойовики хотіли підірвати автомобіль з мирними людьми, щоб "завдати удару по нашому блокпосту".

Один чоловік та жінка, за інформацією журналіста, отримали серйозні травми, ще один чоловік значних пошкодження не отримав.

"Люди, що знаходилися в замінованому автомобілі, зараз в Лисичанської лікарні", - запевняє журналіст.

Друге авто доїхало благополучно. Про долю решти восьми мирних мешканців (спочатку йшлося про 15 заручниках) поки нічого не відомо.

Нагадаємо, Іванов раніше повідомив, що російські солдати, які захопили Жолобок, заборонили 15 жителям виїхати з села, фактично взявши їх у полон. За його даними, серед полонених є інвалід, російські військові спершу обстріляли село з артилерії, а потім заборонили тим, хто вижив, залишати село.

Пізніше в ОБСЄ повідомили, що вони намагаються налагодити діалог, щоб жителям, які захочуть виїхати, дозволили це зробити.