Порошенко може замінити начальника Генштабу на поновленого Воробйова, - джерело

Поновленого на посаді першого заступника начальника Генерального штабу генерал-полковника Геннадія Воробйова можуть призначити новим керівником цього військового відомства

Про це повідомили джерела "Української правди", передає Еспресо.TV.

Воробйова називають можливим новим начальником Генштабу замість Віктора Муженка, який після операції в Донецькому аеропорту остаточно себе скомпрометував, пише видання.

Поновлення Воробйова стало можливим завдяки ухваленим у вівторок змінам до закону про очищення влади, завдяки яким президенту надали право скасовувати люстрацію високих військових чинів в інтересах державної безпеки.

За словами високопоставленого співробітника однієї із силових структур, зміни до законопроекту приймали заради генерала Геннадія Воробйова, який, перебуваючи на посаді начальника Генштаба ЗСУ, особисто керував проведенням АТО, але був звільнений із цієї посади.

"Я бачив багато демотивованих солдат, Воробйов їх зшивав. Це найбільш підготовлена людина", – пояснив один із силовиків.

Нагадаємо, що сьогодні президент Петро Порошенко погодив поновлення генерал-полковника, колишнього командувача Сухопутних військ ЗСУ Геннадія Воробйова на посаді першого заступника начальника Генерального штабу.

Це стало можливим завдяки ухваленому нещодавно Верховною Радою законопроекта. У ньому йдеться про зміни до закону про очищення влади, який передбачає одноосібне право президента скасовувати люстрацію щодо вищих військових та силовиків.