Португалець Фігу хоче посунути Блаттера з крісла президента ФІФА

Колишній півзахисник мадридського "Реалу" і "Барселони" португалець Луїш Фігу має намір скласти конкуренцію Йозефу Блаттеру в боротьбі за пост президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА)

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CNN.

"Звичайно, Блаттер - людина, яка очолює організацію з 1998 року, і багато людей можуть бути фаворитами, але я можу сказати, що для мене це приголомшливий виклик - спробувати переконати людей піти за мною і підтримати мене. Я переживаю за футбол, тому імідж ФІФА, і не тільки в останні декілька років, мені не подобається. Якщо ви пошукаєте слово ФІФА в інтернеті, то знайдете лише скандали, ніякого позитиву. Ми повинні це змінити і постаратися змінити імідж ФІФА", - заявив Фігу.

Нині кращому футболісту 2001 року 42 роки.

Вибори президента ФІФА відбудуться 29 травня.

Свої кандидатури вже висунули Блаттер, колишній генеральний секретар ФІФА Жером Шампань, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, глава Королівського футбольного союзу Нідерландів (KNVB) Міхаель ван Прааг, екс-футболіст збірної Франції Давід Жинола.

Останнім днем висування кандидатів є 29 січня, проте спеціальна комісія ФІФА допускає, що всі необхідні для висунення документи можуть бути отримані пізніше цієї дати.