Росія каже, що залишає ПАРЄ і не буде звільняти Савченко

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи заявила про припинення своєї участі в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року

Про це повідомив керівник делегації, глава комітету Держдуми у закордонних справах Олексій Пушков після голосування щодо резолюції, яка позбавила депутатів РФ права голосу в даному органі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Європейську правду".

"Ми попереджали, що якщо буде обмеження права голосування навіть на короткий період, ми залишимо асамблею. Тож цього року ми припиняємо участь в роботі. Ми також припиняємо будь-які офіційні контакти з асамблеєю", - заявив він.

Пушков підкреслив, що російська сторона відмовляється виконувати рішення ПАРЄ щодо звільнення Савченко чи свою обіцянку про її відвідування представниками ПАРЄ

"За таких умов не доводиться  говорити про будь-які візити представників ПАРЄ, моніторинг ПАРЄ чи про контакти представників ПАРЄ з пані Савченко", - заявив він.

Він таких повідомив, що Москва всерйоз розглядає можливість виходу з Ради Європи, тобто припинення участі в Європейській конвенції з прав людини.

"Питання про участь Росії в РЄ буде розглянуто в кінці 2015 року виходячи з політичних умов, які будуть сформовані на той час. Я хочу зазначити, що досі Росія ніколи не розглядала таку можливість. Між тим сьогоднішнє рішення ПАРЄ ставить таке питання на порядок денний", - заявив депутат.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою позбавила Росію права голосу до квітня. Перед тим парламентська асамблея Ради Європи ухвалила поправку до резолюції щодо Росії, якою закликала російську владу "протягом 24 годин звільнити Надію Савченко".