США готові посилити санкції проти Росії

Уряд США готовий посилити економічний тиск на Росію, якшо це буде потрібно

Про це сьогодні заявив міністр фінансів США Джейкоб Лью на спільному брифінгу з міністром фінансів України Наталією Яресько, передає Еспресо.TV.

"Український уряд приступив до виконання нелегких, але вкрай важливих реформ. На нашу думку, цей український уряд є найбільш реформаторським за весь час незалежності України. Завдяки його зусиллям навіть в цей нелегкий час Україна спромоглася досягти макроекономічної стабільності",- зазначив міністр.

Також він підкреслив, що США залишаються твердими в своїй підтримці України. "Ми будемо подовжувати співпрацю та консультування з метою протистояння насильству. Наш перший вибір - це дипломатичне вирішення проблеми, яке б змогло зменшити санкції проти Росії, але ми готові зробити нові кроки для підсилення санкцій, якщо це буде потрібно. З цією метою ми будемо й надалі співпрацювати з нашими партнерами, щоб підвищувати тиск на Росію",- зазначив Лью.

"З іншого боку ми весь час давали зрозуміти, що у випадку, якщо Росія виконуватиме Мінські домовленості, то прес санкцій може бути зменшений. Одночасно, ми продовжуємо надавати матеріально-технічну допомогу України, щоб підтримувати економічну стабільність та просувати реформи",- заявив він.