Під київською мерією мітингують за "метро по 2 грн" (ОНОВЛЕНО)

У місті Києві під міськрадою зібралося близько сотні активістів, які вимагають не підвищувати ціни на проїзд у київському метрополітені та не скасовувати інших соціальних пільг

Про це повідомляє журналіст Еспресо.TV

Близько 100-150 активістів зібралося на мітинг на Хрещатику у Києві. Люди в білих масках заблокували проїзд автотранспорту та принесли шини. Вони заявляють, що вийшли щоб відстоювати свої соціальні права та гарантії. Перша вимога мітингарів, щоб до них вийшов мер Києва Віталій Кличко.

Під тиском натовпу очільник Києва вийшов до пікетників. Активісти кричать йому:"Ганьба!". "Кличко, зайди до аптеки, подивись скільки коштують ліки!", "Чому скасували дитяче харчування в школах?". 

Мер намагається заспокоїти натовп, аргументуючи подорожчання проїзду у міському транспорті та скорочення соціальних пільг важкою економічною ситуацією в країні.

На даний момент автомобільний рух Хрещатиком відновлено.

Нагадаємо, сьогодні о 14.00 відбудеться засідання Київської міської ради, на якому мають затвердити бюджет міста на наступний рік. Серед інших питань також має бути розглянуте питання вартості проїзду в міському транспорті.