У Міноборони сподіваються, що більше українських виробників буде працювати на армію

На 2015 рік на потреби Збройних сил України заплановано закупити близько півмільйона комплектів літньої польової форми та близько 300 тисяч зимових бушлатів

Про це в ефірі Еспресо.TV заявила голова комітету із конкурсних торгів Міноборони України Неллі Стельмах.

"Я думаю, що ми почнемо з розробки нових стандартів. Зараз закупівлі відбуваються з технічного опису ВТУ - на весь асортимент закуповуваних предметів речового забезпечення у Міністерства оборони на сьогодні є, крім держстандартів ДСТУ, всього лиш п'ять технічних умов, і тому об'єктивно оцінити - не завжди можливо. Хоча система військпредів працює. Сказати, що немає контролю - не можна, але відсутність чітких описів - не дозволяє багатьом постачальникам, які є на ринку, зайти в міністерство оборони", - розповіла голова комітету і додала, що підконтрольне їй відомство намагається залучити нових постачальників. "Минулого тижня ми проводили зустріч з українськими виробниками", - зазначила Стельмах.

Вона сподівається, що кількість виробників, які будуть брати участь у тендерах Міністерства оборони збільшиться.

"У мене є дані, скільки ми будемо закуповувати форми цього року. Тільки шкарпеток - майже мільйон пар. Близько півмільйона комплектів літньої польової форми, близько 300 тисяч зимових бушлатів. Обсяги дуже великі, це державні гроші, тому контроль громадськості, я вважаю, потрібний", - озвучила Стельмах плани закупівель Міноборони на 2015 рік.

Нагадаємо, на початку року у системі Міністерства оброни України був створений новий департамент — Державний департамент розробок і закупівель матеріальних засобів для Збройних Сил України. Його очолила волонтер Неллі Стельмах.