У Росії, схоже, будуть проблеми з відновленням повноважень в ПАРЄ

Противники Росії в асамблеї мобілізуються, а прихильники залишають сесію

Станом на вчорашній вечір до резолюції надійшло більше 60 письмових поправок, розповло "Ведомостям" джерело в ПАРЄ. З них сьогодні вранці після розгляду на моніторингової комісії були відсіяні більше 30, додає він.

"Вісім поправок представлені Росією - вони пропонують пом'якшити санкції. Решта – посилюють", - сказав співрозмовник. За словами джерела "Відомостей" в російській делегації, 19 поправок містять "радикальні пропозиції, що стосуються наших повноважень".

Кількість поправок, швидше за все, буде значно більшою, оскільки при обговоренні "будуть надходити поправки з голосу", вважає інший російський парламентарій.

За словами українського депутата Сергія Лабазюка, обговорення вранці 28 січня відбулося "дуже позитивно для делегації від України" яка розраховує на успіх.

Представник австрійської делегації Йоханнес Хюбнер говорить, що у Росії можуть виникнути складнощі, оскільки деякі делегації, що підтримують Росію чи ставляться до неї нейтрально, почали залишати сесію, не чекаючи голосування з резолюції. "Делегації, налаштовані критично або дуже критично, навпаки, залишаються, щоб висловити підтримку позиції України", - додав Хюбнер.

Обговорення резолюції ПАРЄ про продовження повноважень російської делегації відбудеться в Страсбурзі сьогодні ввечері, голосування заплановано на 21.00 за Києвом.